Winter Nieuwsbrief

De dagen beginnen weer zeer tekorten maar dat maakt dat het licht van de LED-spots in de galerij alle intieme hoeken van het schilderij weergeeft.

Buiten vorderen de wegenwerken in spoed voor de winterstop. De Londonbrug blijft onderbroken tot het voorjaar, maar de tramsporen liggen klaar.

Er komt zomaar 2,4km tramspoor op het Eilandje. Met de Noorderlijn krijgen het Eilandje een rechtstreekse tramverbinding met het centrum.

Ondertussen is de galerij nog steeds goed bereikbaar alleen worden de parkeerplaatsen schaars en kan u zich best op de Rijnkaai parkeren.

We maken ons dus ‘kunst’ klaar voor de winter !

Op 11 november start ‘Evening Light’ .

Focus van deze tentoonstelling is het artistieke en unieke in onze geschenken voor onze geliefden.

We tonen dit jaar nieuw Tibetaans werk van Isabelle Hugo in de zeer authentieke rood-oranje kleur die ze zo goed beheerst.

Dolores Bordon, een belgische met Spaanse roots , schildert met een abstract én kleurrijk palet , aparte vrouwenfiguren.

Hans Van der Weijden, Nederlander uit Maastricht, maakt doosjes, kastjes en aparte objecten. Ze hebben een verweerd uiterlijk als een acheologische vondst, waar de tand des tijds aan heeft geknaagd, en zijn versierd met allerlei ornamenten, die soms als een relikwie achter een kijkglaasje zijn opgesteld.

Paja Van Dijck is gepassioneerd door glas.  Typisch voor haar werk zijn de kleine 3D-glaskunstwerkjes met geëlectroformde figuurtjes onder een stolp. De stolp symboliseert de barrière tussen beide werelden. Doordat er zoveel werk in sluipt wordt er slechts een beperkte collectie per jaar geproduceerd.

Giuliano Gaigher, de italiaanse glaskunstenaar, heeft voor deze winter een 5-tal prachtstukken gegoten met een aparte techniek.

Verder hebben we ook deze winter werk van Marcus Egli, Yann en Giampaolo Amoruso.

Ook deze winter gaan we extra-muros naar het Kasteel – Hof Ter Linden – te Edegem :

Van 9 tot en met 12 februari organiseren we een special event met als thema ‘ Masquerade’ . Dit belooft een feeërieke tentoonstelling te worden met gevestigde waarden als : Benoit -Basset, Dolores Bordon en met de jonge Antwerpse fotograaf Giel Domen.

We bereiden een totaal beleving voor , dus reserveer deze data alvast in uw agenda.

Deze tentoonstelling loopt nadien gedeeltelijk ook op ’t Eilandje tot einde maart.

We wensen jullie een zachte winter

Volg ons op Facebook en op de website www.artnassau42.com voor de adhoc-programma’s

menu