Romy Van Rijckevorsel

Biography

Romy is een Nederlandse hedendaagse kunstenares en een geboren storyteller.

Haar werk drukt een gevoel van vrijheid op, een terugblik naar het verleden met nieuwe inzichten naar de toekomst.
Volgens Romy’s filosofie hoeft het resultaat dan niet altijd helemaal te kloppen, zolang het maar verrassing en verwondering oproept.

Romy maakt portretten omdat de mens voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie is. Ging het in het begin vooral om de gelijkenis, nu is het een uitdaging om een portret inhoud mee te geven. Zij laat graag grote stukken van het doek vrij of niet ingevuld omdat ze heel erg houdt van dat onaf, niet perfecte beeld wat dat oplevert. En Romy vindt het ook fijn om zelf nog dingen in te kunnen vullen.

Materialen op het doek.

Acrylverf past heel goed bij haar werkwijze. Snelle vlot geschilderde natte lagen. Soms ligt het doek op de grond en dan niet ze het weer aan de muur. De houtskool tekeningen/lijnen zijn een steeds grotere rol gaan spelen. Was het eerst een manier om het portret snel op te zetten, nu maakt het lijnenspel een belangrijk deel uit van het uiteindelijke resultaat. Sinds kort verwerkt zij ook collages door haar portretten.

Rode draad.

Een rode draad door de portretten is dat Romy altijd weer op zoek gaat naar nieuwe manieren van werken. En die nieuwe manier kan dan zitten in het gebruik van andere materialen of de benadering van het onderwerp, dat kan figuratief zijn maar ook veel meer richting abstract. Ze is nog lang niet klaar.

De toeschouwers mogen hun verbeelding gebruiken om in te vullen wat ze willen zien.

 

Artworks in the gallery

menu