Aleksandar Petrovic aka Petroland

Biography

Aleksandar Petrovic is een franse kunstenaar die met recyclage materiaal kunstobjecten creeërt en een heel eigen universum ‘Petroland’ met Petrospaces ontwikkelde.

Oorspronkelijk wilde hij als kind een ziekenhuis van voorwerpen oprichten, aangezien hij vaak het speelgoed van zijn schoolvrienden repareerde.

Aleksandar was geïntrigeerd om met allerhande materialen, objecten te creeëren.
Na een verloop van tijd kregen de sculpturen vorm en dit volledig afhankelijk van zijn verlangens, zijn gemoedstoestand of zelfs het nieuws.

Poëzie, droom en actie, dat is het motto van Petrovics universum genaamd Petroland.

In dit universum trekken allerlei Petrospaces in de ruimte.
Lichtgevende sculpturen die voortkomen uit zijn verbeelding, die nieuw leven willen schenken aan inerte en verouderde objecten, uit een andere tijd….om ze vervolgens in de toekomst te projecteren.


Wat een unieke manier om objecten uit het verleden te recyclen tot machines van de toekomst, terwijl we proberen objecten die door de samenleving zijn achtergelaten te sublimeren.
De Petrospaces zijn samengesteld uit metaal, glas en lampen.
De Petrospaces zijn er in verschillende vormen en formaten, zodat iedereen zijn manier van reizen kan kiezen, in zijn eigen verbeelding.

Het licht is tegenwoordig in elk van de werken en illustreert de kosmische energie en de warmte, terwijl het de toeschouwer de vrijheid geeft om de verlichtingsmodus (aan/uit of een dag- of nachtleven) te kiezen volgens zijn wensen. .

 

Alexkansar’s Petrospaces zijn te zien op de Summershow 2023 op ’t Eilandje, Antwe

Artworks in the gallery.