Julie Loeckx

Biography

Het werk van Julie Loeckx is een bundel van tegenstellingen.
Als landschapsarchitect met een master stedenbouw heeft ze pleinen, straten en wijken opnieuw ontworpen voordat ze aan de projectontwikkeling begon.
Uiteindelijk brachten haar passie en ambitie haar ertoe ondernemer te worden, totdat ze op een dag een doos met aquarelverf op zolder vond en als een alchemist begon te experimenteren.

Haar werk is zeer divers maar herkenbaar.
Het oeuvre van Loeckx is het resultaat van een eindeloos experiment van kleuren en lijnen.
Esthetiek is als een balsem voor haar ziel.
Loeckx vindt het altijd en overal, zowel in het verleden als in de toekomst: subtiele nuances verborgen in een poëtisch landschap, opvallende artefacten in een eclectisch interieur, kleurrijke patronen op textiel of sieraden.
Het is een samensmelting van inspiratiebronnen, maar toch met die ene herkenbare signatuur. Zonder pretenties of intellectueel snobisme. Schilderen is haar uitlaatklep, de uitdrukking van een zoektocht naar zichzelf, zonder grenzen en met een brede kijk op de wereld. Ze laat zich leiden door het hart, maar verliest toch haar doel niet uit het oog.

Begin 2021 besloot Loeckx fulltime kunstenaar te worden en te schilderen en op die korte termijn heeft ze een heel eigen signatuur ontwikkeld.

Julie woont en werkt te Schilde, België.

Artworks in the gallery